1. 7th Mindanao Sniper Ride
    Dahican, Mati, Davao Del Norte May 17-18 2014
  2. If your have CLUB EVENTS/RIDE & would like to announce it here,
    Message traxxas-modifier about it :-)

135LC ni...kne wat ape lg nk bg laju...

Discussion in 'MALAYSIA: 135LC owners' started by haniz, Jun 18, 2010.

  1. kamen rider x

    kamen rider x Super Veteran

    Joined:
    Apr 22, 2009
    Messages:
    2,382
    Likes Received:
    311
    Trophy Points:
    411
    Location (city/province):
    Klang
    Country:
    Malaysia
    Klau de modal tu Semut wat la try tgk jn ke tak pomen tu wat cna..
    Kamen nyer tegak2 pun dgn ejos std modi tu last spy habis list biru bwh 180 kat meter Kamen.. :wink: :wink: :wink:

    Tgk gak la dah bpe kali Kamen wat spy yg last ni lum test hbs lg,
    Silap2 Kamen pun x puas lg nak cna lg pun xtau..
    Hehehe.. :p :p :p

    Tapi Kamen x mmg xkan caya kat meter lc seme nih..
    Hihihi.. :twisted: :twisted: :twisted:

    -Kamen nyer ejos std modi wat lg migu pas dah cecah 4rat dah hbs,
    stage 5 last final xley modi lg dah..huhuhu-
    :cry: :cry: :cry:
  2. lc5109

    lc5109 New Member

    Joined:
    Dec 10, 2010
    Messages:
    38
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location (city/province):
    alor setar
    br0 kamen buat apa kt ekz0s tu smpai abih 4rat tuh...kasi tau la skit...m0t0 sya klau tgak nek 20rg bru 140...tapi dh tuka bl0k 61 ngan cam racing dh...ekz0s p0n dh tuka manif0ld dh...tpi xleh blah lg la...tlg bgi tau la skit nk kena m0di apa lg...
  3. kamen rider x

    kamen rider x Super Veteran

    Joined:
    Apr 22, 2009
    Messages:
    2,382
    Likes Received:
    311
    Trophy Points:
    411
    Location (city/province):
    Klang
    Country:
    Malaysia
    lc5109 Kamen soh dia follow wat ikut stage je,
    Stage demi stage,wat sket demi sket ikut spec 100%
    Tul2 Std Modi Mentadak Mentadu Kamen tu..
    Hihihi..
    :wink: :wink: :wink:

    Kamen kne jaga formula team pomen tu,bkn Kamen xnak btau..

    -Maaf tau,Kamen kne pantau sgala send post kat cni,
    sbb byk org luar masuk cni curi formula web YamahaT135 ni..-
  4. lc5109

    lc5109 New Member

    Joined:
    Dec 10, 2010
    Messages:
    38
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location (city/province):
    alor setar
    0ooh...0k2 pham...tpi kasi tau la skit apa yg prlu dbuat lg kt m0t0 saya tu nk kasi laju...laju skit p0n bleh la...satu lg sepa bila sya mula2 start m0t0 sya dia ada bnyi ssuatu kt bl0k sya tu...p0men kta pist0n dh l0nggar btui ka...sja nk lbih kpastian...trima kasih...
  5. kamen rider x

    kamen rider x Super Veteran

    Joined:
    Apr 22, 2009
    Messages:
    2,382
    Likes Received:
    311
    Trophy Points:
    411
    Location (city/province):
    Klang
    Country:
    Malaysia
    Klau hantar kat pomen tu,soh dia wat pe yg patut lg..

    Nak modi ejos tu mmg boleh aje tapi spec modi kte seme x same,lain pomen lain modi nyer..

    Bunyi kat top enjin tu ke kat dlm enjin?
    Ssah gak klau main agak2 je,dlm enjin ke top enjin ke.
    .

    Ppe kena buka enjin awak tu dulu baru leh tau pe yg prob nyer..
    Tu anggapan pomen je..

    -Lain moto lain spec modi nyer,lain pomen berbagai pula caranya..hehehe..-
  6. lc5109

    lc5109 New Member

    Joined:
    Dec 10, 2010
    Messages:
    38
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location (city/province):
    alor setar
    0keyh br0...xtau la bnyi kt mna...trima kasih...
  7. kamen rider x

    kamen rider x Super Veteran

    Joined:
    Apr 22, 2009
    Messages:
    2,382
    Likes Received:
    311
    Trophy Points:
    411
    Location (city/province):
    Klang
    Country:
    Malaysia
    Ok2..same2..
    Hehehe..

    -Pomen Kamen klau check up enjin dia x buka enjin dlu,just dgr gne skru driver tipis tu letak kat enjin pastu direct scan gne tinge je..Ala2 The Doctor..hehehe-
  8. lc5109

    lc5109 New Member

    Joined:
    Dec 10, 2010
    Messages:
    38
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location (city/province):
    alor setar
    huh smp0inya p0men br0 kamen...
  9. semut

    semut Veteran

    Joined:
    Aug 15, 2010
    Messages:
    157
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    131
    Location (city/province):
    Dunia Ilusiā„¢
    Yeke...Ari tu mase saye sevis kat bengkel tu ade dua biji Lc masuk...mungkin Bro kamen kenal palt BKH 9*** tak silap la,
    same dengan palat moto saya....tapi tak tahan bunyi tepet la hehe..
    kamen gune hi cam apewr???
  10. kamen rider x

    kamen rider x Super Veteran

    Joined:
    Apr 22, 2009
    Messages:
    2,382
    Likes Received:
    311
    Trophy Points:
    411
    Location (city/province):
    Klang
    Country:
    Malaysia
    Semut..
    BKH9*** x kenal la..
    BKH1*** mgkin..

    Tappet std slow bunyi nyer..
    Klau dah modi set lain lak bunyi nyer..

    Cam bese murah2 nyer cap aYam jew..
    Hehehe..

    -Low cam ke hi cam ke,yg ptg pomen tau set msti jln punyer-
  11. kamen rider x

    kamen rider x Super Veteran

    Joined:
    Apr 22, 2009
    Messages:
    2,382
    Likes Received:
    311
    Trophy Points:
    411
    Location (city/province):
    Klang
    Country:
    Malaysia
    Semut..
    BKH9*** x kenal la..
    BKH1*** mgkin..

    Tappet std slow bunyi nyer..
    Klau dah modi set lain lak bunyi nyer..

    Cam bese murah2 nyer cap aYam jew..
    Hehehe..

    -Low cam ke hi cam ke,yg ptg pomen tau set msti jln punyer-
  12. abe_am

    abe_am Veteran

    Joined:
    Jun 10, 2010
    Messages:
    137
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    133
    Location (city/province):
    Puchong Utama, Puchong
    Country:
    Malaysia
    lpas tkar spoket 14 35 bru sng dpt top dgn tayr besar gedabak 2..hehe..
    tp top pon xleh belah 140 je leh naik..huhu..
    xksh la jnji sng naik..

    @semut..
    sevis ap 2 smut???
    ktne 2???
    nk sevis jgk la..huhu..
    nk ksi meter snang naik cikit..
    shre la cikit cebanyak..huhu..
    pm pon xpe..
  13. abe_am

    abe_am Veteran

    Joined:
    Jun 10, 2010
    Messages:
    137
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    133
    Location (city/province):
    Puchong Utama, Puchong
    Country:
    Malaysia
    amboi bro kamen xmau share pkai cam ape ye..huahuahu..
    penah dgar jnma SPN x???
    dia tlis kat package 2 SPN Super Racing Sport..
    xpnh dgr..
    bro kamen or sape2 pnh dgr psl cam 2 x?
    psl performance n kthanan dia..huhu..
  14. kamen rider x

    kamen rider x Super Veteran

    Joined:
    Apr 22, 2009
    Messages:
    2,382
    Likes Received:
    311
    Trophy Points:
    411
    Location (city/province):
    Klang
    Country:
    Malaysia
    Hehehe..
    Dah confirm brg pe yg prob,baru dia btau kte dan buka ganti..

    -Brg dlm enjin slunyer mmg sukar nak jangka ape yg haus,
    Dah buka tgk gne kanta pembesar baru nmpk kesannye..-
  15. kamen rider x

    kamen rider x Super Veteran

    Joined:
    Apr 22, 2009
    Messages:
    2,382
    Likes Received:
    311
    Trophy Points:
    411
    Location (city/province):
    Klang
    Country:
    Malaysia
    X penah pun..
    Huhuhu..
  16. abe_am

    abe_am Veteran

    Joined:
    Jun 10, 2010
    Messages:
    137
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    133
    Location (city/province):
    Puchong Utama, Puchong
    Country:
    Malaysia
    Owh ya ka..tq Bro kamen..
    tp msa tgk 2 pomen 2 ckp hrga dia lg mhl dr cms..tp beza dlm rm16
    bro kamen..sowey klu tny soklan bodo ni..huhu
    tepet 2 ap ek????
  17. kamen rider x

    kamen rider x Super Veteran

    Joined:
    Apr 22, 2009
    Messages:
    2,382
    Likes Received:
    311
    Trophy Points:
    411
    Location (city/province):
    Klang
    Country:
    Malaysia
    CMS tu bese awak tgk bpe rega nyer?
    Tappet tu klau awak nak tau seach kat google image benda tu le..
    Xtau tanya xpe..
    Hehehe..

    -Mahal bkn mslh yg ptg ukuran dan setting yg tepat..-
  18. lc5109

    lc5109 New Member

    Joined:
    Dec 10, 2010
    Messages:
    38
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location (city/province):
    alor setar
    huhu...btul kta br0 kamen tu...tpi dkat al0r setar kedah ni pyah la nk cri kdai yg btul pr0 tntang m0di m0t0 ni...
  19. kamen rider x

    kamen rider x Super Veteran

    Joined:
    Apr 22, 2009
    Messages:
    2,382
    Likes Received:
    311
    Trophy Points:
    411
    Location (city/province):
    Klang
    Country:
    Malaysia
    Jgn risow2..
    Mod m'sia kte pun duk kat kedah gak apew??
    Leh tanya dia..
    Wakikiki..

    -PHL tlg bantu sket,klau de idea lbh2 tu..hehehe-
  20. abe_am

    abe_am Veteran

    Joined:
    Jun 10, 2010
    Messages:
    137
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    133
    Location (city/province):
    Puchong Utama, Puchong
    Country:
    Malaysia
    wadus kene sebijik ats kepala..kihkih..
    bkn ap cz xreti nk eja..tahu tah la kan speling dlm forum ni..haha..
    salah eje xjmp gak..ngeh2..
    xthu la ukuran nye cmne..
    tp tgk la bezanye dgn cam besa mmg cam 2 tggi la ukurannye..

    hrga cam cms dlm 110 xslp..pomen 2 ltak hrga la
    then tny utk siap psng..pomen 2 letak 155siap pasang..
    tp xtermsuk hrga coolant,rm28
    then klu pkai SPN 2 ktnya kne tmbh rm16 lg..huhu..
    mhl gle upah 2..
    ke standad upah psang cam cmtu>???

Share This Page