1. Lets Play Games now at YamahaT150 ARCADE
    Click Here to play
  2. If your have CLUB EVENTS/RIDE & would like to announce it here,
    Message traxxas-modifier about it :-)
    Dismiss Notice

Speed Demon 800 Unit Pertama 135lc

Discussion in 'MALAYSIA: LC150 / 135LC owners' started by RockRobin, Dec 12, 2012.

  1. RockRobin

    RockRobin New Member

    Joined:
    Dec 11, 2012
    Messages:
    78
    Likes Received:
    37
    Trophy Points:
    18
    Location (city/province):
    kuala lumpur
    Country:
    Malaysia
    Salam semua. pernah terbaca tentang 800 unit pertama 135LC malaysia 2006 laju macam setan. sehinggakan ada yg mengatakan kelajuan LC ini boleh mencecah 180 km/h!! soalannya. apa yang membezakan 800 model pertama ini dengan sekarang dan kalau ada yang tahu sila share setting atau maklumat anda. cc masih lagi 135cc tapi pegi macam haremmmm..kata lainnya, nak lahirkan semula 135LC model pertama ni semula. thx
     
  2.  
  3. Edy

    Edy New Member

    Joined:
    Jun 24, 2012
    Messages:
    24
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    3
    Location (city/province):
    Kuala Lumpur, Malaysia
    Country:
    Malaysia
    Meter ringan kot......
     
  4. RockRobin

    RockRobin New Member

    Joined:
    Dec 11, 2012
    Messages:
    78
    Likes Received:
    37
    Trophy Points:
    18
    Location (city/province):
    kuala lumpur
    Country:
    Malaysia
    meter same je ringan mcm v1..
     
  5. Pandir135

    Pandir135 Super Veteran

    Joined:
    Oct 23, 2009
    Messages:
    1,205
    Likes Received:
    323
    Trophy Points:
    411
    Location (city/province):
    serdang
    Country:
    Malaysia
    Uncle tak prnah plak dngar psal 800 unit prtama tu, klo btol biasa lah,itu keluaran " Pancing " org nama nya. Kemungkinan parts yg digunakan
    semuanya ori dri Jepun, spec dia up kan sikit. Bila dah ramai org beli, mula lah menurun spec dia, mcam prbzaan V1 dgn V2....mang ketara, tulah starteginya.
     
    skyrocket likes this.
  6. RockRobin

    RockRobin New Member

    Joined:
    Dec 11, 2012
    Messages:
    78
    Likes Received:
    37
    Trophy Points:
    18
    Location (city/province):
    kuala lumpur
    Country:
    Malaysia
    strategi yamaha nak kasi laris la ni kiranya. cisss..
     
  7. RX4439

    RX4439 New Member

    Joined:
    Dec 6, 2008
    Messages:
    46
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    8
    Location (city/province):
    Gombak
    Country:
    Malaysia
    Wow! Speed demon!!! Da mcm bearing skateboard punya brand la plak.
    Ura2x khabar angin tue, mmg betol. tapi ianya sekadar marketing stratergi.
    Biasa la bro. Ada kompeni jnis mementingkan 1st impression or 1st model, supaya mendapat kepercayaan org ramai tntg produk mereka. mesti mau tiptop maaa. Ada juga kompeni pada mulanya sedikit kureng, tapi improvement change to better one. improve, improve and gaining better than 1st model. Semua tertakluk pada terma dan syarat.
    Hehehe.
     
  8. Pandir135

    Pandir135 Super Veteran

    Joined:
    Oct 23, 2009
    Messages:
    1,205
    Likes Received:
    323
    Trophy Points:
    411
    Location (city/province):
    serdang
    Country:
    Malaysia
    Betol tu bro RX, dan lagi kita masih terikat dgn syarat2 yg di kenakan oleh kerajaan, contohnya, bila dia org tau yg LC V1 bleh cicah 160km std, so bila V2 msuk, mula lah, dipksa pengeluar mengikut had kelajuan yg di tetapkan 110km, yg x bleh di trima akal. Ape yg nak di improve kan klo mcam tuh? jwabnya tukar cover set je lah, nmpak cantek...kih...kih...kih. Nasib baik org2 kita nih pandai utk memodi moto2 jepun nih...tunggu lah, mungkin Yamaha akan keluar plak RD 150 ke, ha, cepat2 lah booking utk jadi diantara org2 yg dpt moto first 800 nnti...kih...kih...kih
     
  9. phl6684

    phl6684 Moderator Staff Member

    Joined:
    Mar 29, 2008
    Messages:
    4,537
    Likes Received:
    468
    Trophy Points:
    411
    Location (city/province):
    sungai petani,kedah-->pantai dalam
    Country:
    Malaysia
    cc sama maybe beza hp and torque...huhuhu...
     
  10. maxLC135v2

    maxLC135v2 New Member

    Joined:
    Feb 5, 2013
    Messages:
    16
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    3
    Location (city/province):
    lahad datu
    Country:
    Malaysia
    salam,,,

    kalaw btol SPEED DEMON aka FIRST MODEL nie ader,,konfem pemilik mto nie puas hati larh^_^...

    nak tanya ckit pasal CDI Standard..mcm mna nak kenal pasti CDI NON CUTOFF yg byk org cite2x dulu...???btol wjub ke produk nie????
     
  11. RockRobin

    RockRobin New Member

    Joined:
    Dec 11, 2012
    Messages:
    78
    Likes Received:
    37
    Trophy Points:
    18
    Location (city/province):
    kuala lumpur
    Country:
    Malaysia
    camna leh jadi camtu bro phl?
     
  12. Led

    Led Member

    Joined:
    Oct 5, 2011
    Messages:
    177
    Likes Received:
    26
    Trophy Points:
    46
    Location (city/province):
    Kuala Lumpur
    Country:
    Malaysia
    ade selalu jumpa lc v1 first model plat WNY..kaler biru spark x silap tahun 2005 punya kot kalo ikut plat..mak ai laju giloss..muto mmg buruk gile x jaga, plat pun dh jd hitam legam kena asap..silap2 plat asal dari mula beli..muto den nih x terkejar dia punya laju hihihii malu pun adooo:help::cool:
     
  13. skyrocket

    skyrocket Super Veteran

    Joined:
    Sep 8, 2011
    Messages:
    651
    Likes Received:
    82
    Trophy Points:
    356
    muto je buruk,mesin CBR tu..:D
     
  14. TebuanDegheh

    TebuanDegheh Super Veteran

    Joined:
    Aug 8, 2012
    Messages:
    614
    Likes Received:
    293
    Trophy Points:
    391
    Location (city/province):
    Shah Alam
    Country:
    Malaysia
    dont judge a bike by its coverset....:D
     
  15. TebuanDegheh

    TebuanDegheh Super Veteran

    Joined:
    Aug 8, 2012
    Messages:
    614
    Likes Received:
    293
    Trophy Points:
    391
    Location (city/province):
    Shah Alam
    Country:
    Malaysia
    dont judge a bike by its coverset....:D
     
  16. RockRobin

    RockRobin New Member

    Joined:
    Dec 11, 2012
    Messages:
    78
    Likes Received:
    37
    Trophy Points:
    18
    Location (city/province):
    kuala lumpur
    Country:
    Malaysia
    Kalau aku dpt motor yg mcm ni, aku nak tgk dia punya cam,cdi, head dgn carb setting je. Harap2 ada la owner Speed Demon ni share dgn kita2 yg standard gaban ni..huhu
     
  17. malan

    malan New Member

    Joined:
    Jun 6, 2012
    Messages:
    73
    Likes Received:
    30
    Trophy Points:
    18
    Country:
    Malaysia
    tula.. tak smua moto yg pkai set standart kilang tak leju ye.. ownernye mesti dah berumurtu.. sbb org2 lameni tak minat sgat n make up luar2ni.. tp mesin tiptop.. huhuhu..
     
    kojack likes this.
  18. lces2008

    lces2008 New Member

    Joined:
    Apr 27, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location (city/province):
    penang
    Country:
    Malaysia
    salam semua mengenai topik diatas jugak nak reply cer tengok model LC ES 5 Speed tu yang model start tahun 2011 hingga GP edition 1st edition diaorang berikan rim brand enkei tak kira la dari mana pun, begitu juga dgn 125Z ada rim 3-5 btg cap enkei, lepas tu digantinya dengan rim cap yamaha bila v3 & latest. Nampak sgt HLY ni pancing pengguna, dah laku mula la cut sana cut sini..untung mau lebihh juga pengguna takdak pilihan...
     
  19. TebuanDegheh

    TebuanDegheh Super Veteran

    Joined:
    Aug 8, 2012
    Messages:
    614
    Likes Received:
    293
    Trophy Points:
    391
    Location (city/province):
    Shah Alam
    Country:
    Malaysia
    wassalam..
    maka berlakulah fenomena modi memodi dikalangan muda mudi malaysia..
    huhu..
     
    malan likes this.
  20. Wpt - Kcy

    Wpt - Kcy Veteran

    Joined:
    Jun 13, 2011
    Messages:
    268
    Likes Received:
    61
    Trophy Points:
    143
    Location (city/province):
    Sungai Petani, Kedah Darul Aman
    Country:
    Malaysia
    first batch 2005 (merah dan hijau) yang memakai corong angin depan, sayap tepi dan spek mata kat lampu. 800 yang pertama adalah salinan terus dr spark thailand...beza dr segi wiring yg lebih besar, profil cam yg berbeza, cdi yang berbeza, carb yang sama.....dlm keadaan standard pun boleh hit 170-180km/h meter lama ...henjin kla mmg kejap....member tak pernah buka henjin dr awal beli sampai sekarang. kla standard first dgn standard baru 5 speed atau 4 speed tak tentu lagi...jgn buat pasai takut malu..kla kedah plet KBX kla penang PHQ:)
     
    TebuanDegheh likes this.
  21. nasz

    nasz New Member

    Joined:
    Sep 17, 2013
    Messages:
    28
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    3
    Location (city/province):
    Jb-->Nilai-->Ampang
    Country:
    Malaysia
    speed demon..hehe.. 800 unit awal mmg laju.. cdi xde cut off.. ble lentok meter stendet sng2.. syok lyn hiway.. kwn nye moto dl 1st batch es hand clutch.. stripe biru putih.. mmg laju.. tp syg.. moto tu da pn ilg taun 2007.. tp 2008 bli blk lc es batik plak..

    "yamaha sentiasa di depan" :thumbsup: haha
     

Share This Page