1. Lets Play Games now at YamahaT150 ARCADE
    Click Here to play
  2. If your have CLUB EVENTS/RIDE & would like to announce it here,
    Message traxxas-modifier about it :-)
    Dismiss Notice

Perlu Setting Carburetor Kalau Tukar Cdi ?

Discussion in 'MALAYSIA: LC150 / 135LC owners' started by Faizalpejal, Jul 23, 2018.

  1. Faizalpejal

    Faizalpejal New Member

    Joined:
    Jul 23, 2018
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Country:
    Malaysia
    Saya ingin bertanya. Saya sudah tukar cdi lc135 4s saya dari cdi ori thailand (oren) kepada cdi mb performance 5th edition. Bila tukar, ada time bila saya pecut at low-mid rpm pulas throttle dalam 2/5, moto saya semput sekejap tapi then kembali normal. Benda ni berlaku jugak time saya dalam gear 3 dalam 20-30kmh, pulas throttle dalam 1/4, dia pun semput secara tiba tiba dan sekejap and kembali normal balik.

    Saya cuma hairan adakah bila tukar cdi kita perlu setting carburetor balik ? Sebab semasa saya tukar exzos and stock air filter kepada air filter uma, saya dah setting balik carburetor. So elok je pakai lepas tu. Then saya try masuk cdi mb performance. Tapi selepas tu masuk cdi jadi perkara semput ni tapi berlaku dengan sekejap je and dalam berapa kali je dalam ride. Harap dapat penjelasan dari korang

    Moto fully standard kecuali :
    Exzos apido cutting standard
    Cdi MB Performance 5th edtion
    Spark plug G Power
    Air filter uma racing
     
  2.  
  3. man_sate

    man_sate Super Veteran

    Joined:
    Apr 8, 2010
    Messages:
    1,006
    Likes Received:
    176
    Trophy Points:
    391
    Location (city/province):
    Kajang
    Country:
    Malaysia
    Kene set balik carburetor bile tuka cdi. Lain cdi lain mapping die.
    Lagipon moto da main ekzos open memang kene set balik.
    Kalau masih lagi kene masalah macam tu lepas set carburetor, cube tuka plug standard bukan g power.
     
  4. Faizalpejal

    Faizalpejal New Member

    Joined:
    Jul 23, 2018
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Country:
    Malaysia
    Orait thanks bro
    Nanti cuba try setting balik tgok perbezaan dia
     

Share This Page