• If your have CLUB EVENTS/RIDE & would like to announce it here,
    Message traxxas-modifier about it :-)

PENGIRAAN RATIO GEAR vs SPEED

kamen rider x

Super Veteran
Ape ade hal, uncle org Tangkak, air terjun Air Panas Sagil tu dah jadi umah no 2, masa dulu2 lah, naik basikal prewel mati lagi kih...kih...kih...syok
ooo mandi kat situ sejuk gila, tol x bro sky??? Uncle dulu kat muar duk kat Jln Daud,pas tu pindah ke Jln Haji Jaib.
Wahhh?? Betul ni Uncle?? Kira Uncle ni org lama sana la yerk??? :dance::dance::dance:
Haiya.. "Taikotai Uncle"... Wa lagi manyak respect sama lu lorh... :cool::cool::cool:.... hehehe... :thumbsup::thumbsup::thumbsup:

Insya'Allah, kita drpd sini plan masa betul2 kita ride ramai mana yang sudi ke sana la Uncle...
Kamen nak ride dgn Uncle dan lain-lain semua kita pakat turun ajak "rider-rider dlm ni tak kira baru lama jom semua kita sua kenal ride sama-sama okeyh??






-Mari-mari smua rider-rider jln sama2 x kira baru joint ke lama joint ke sama2 kita rapatkan persahabatan kita lagi... ;)-
 

Pandir135

Super Veteran
Tak usah ramai2 sgt,nnti tkut x trkawal nnti....ajak yg biasa dn slalu brforum ngan kita je. Klo bleh ari sabtu pagi, ptg kita balik,skdar nak panas2 kn moto je....kih....kih....kih...
 

kamen rider x

Super Veteran
Tak usah ramai2 sgt,nnti tkut x trkawal nnti....ajak yg biasa dn slalu brforum ngan kita je. Klo bleh ari sabtu pagi, ptg kita balik,skdar nak panas2 kn moto je....kih....kih....kih...
Boley aje Uncle... ;) Hari sabtu mmg plan terbaek tu... hehehe.. Tapi bukan minggu terdekat ni, klau ley hjg2 bulan cantik gak tu.. hehehe
 

syazali

Super Veteran
Boley aje Uncle... ;) Hari sabtu mmg plan terbaek tu... hehehe.. Tapi bukan minggu terdekat ni, klau ley hjg2 bulan cantik gak tu.. hehehe
aku setuju dgn ko, ujung bulan la pasal 23-3-12 sampai 29-3-12 aku kena stndby 24jam... aku keje janakuasa ada minggu standby tak boleh lari2 nanti dapat surat cinta wooo... maklumla kepentingan negara.31-3-12 la kita pakat pergi muar... tapi awal2 nak bg tau aku xbleh janji jugak pasal istri cikgu, kadang2 sabtu pun ada program akula yg kena jadi pengasuh kat mia dan ammar... kadang kala pengasuh anak aku ada hal hari sabtu.. harap kawan2 paham la yer... terutama yg bujang:D
 

kamen rider x

Super Veteran
aku setuju dgn ko, ujung bulan la pasal 23-3-12 sampai 29-3-12 aku kena stndby 24jam... aku keje janakuasa ada minggu standby tak boleh lari2 nanti dapat surat cinta wooo... maklumla kepentingan negara.31-3-12 la kita pakat pergi muar... tapi awal2 nak bg tau aku xbleh janji jugak pasal istri cikgu, kadang2 sabtu pun ada program akula yg kena jadi pengasuh kat mia dan ammar... kadang kala pengasuh anak aku ada hal hari sabtu.. harap kawan2 paham la yer... terutama yg bujang:D
Ok Bro Syazali, apa2 nanti kita tunggu Mod PHL kita .. Dia jadi kita golek tayar ke sana, basahkan badan mandi manda okeyh??? Hehehehe... :D
 

syazali

Super Veteran
Ok Bro Syazali, apa2 nanti kita tunggu Mod PHL kita .. Dia jadi kita golek tayar ke sana, basahkan badan mandi manda okeyh??? Hehehehe... :D
andai jadila kita ke muar nanti, memang boleh kita mandi tapi aku dah bertahun2 tak berenang, entah timbul entah tenggelam:D kalau tgok perut dah cukup beso utk jadi pelampung... ko jgn laju2 kamen, mesen aku tak penah out meter, confirm tinggal jauh ni.
 

kamen rider x

Super Veteran
andai jadila kita ke muar nanti, memang boleh kita mandi tapi aku dah bertahun2 tak berenang, entah timbul entah tenggelam:D kalau tgok perut dah cukup beso utk jadi pelampung... ko jgn laju2 kamen, mesen aku tak penah out meter, confirm tinggal jauh ni.
Insya'Allah.. hehehe.. Kita pelan2 sama2.. Laju2 sama2... Jln biar sama seiringan... :)




-Terlajak perahu boleh kayuh lawan arus, terlajak jalan jangan di lawan arus... Kita buat pusingan "U"... hehehehe... ;)-
 

Ahmad Firhanuddin

New Member
Salam to all nk menumpang tanye juge le..
Kalau dh sarung blok Fz, camshaft cms..
Gearing mcm ne yg kne ngan setting ni..
Cdi brt smartclick btdc 37 rpm 11k.. Ekzos NOB1 Tribold Sarung Db Killer..
 

phl6684

Moderator
Staff member
Salam to all nk menumpang tanye juge le..
Kalau dh sarung blok Fz, camshaft cms..
Gearing mcm ne yg kne ngan setting ni..
Cdi brt smartclick btdc 37 rpm 11k.. Ekzos NOB1 Tribold Sarung Db Killer..
gearing???
spoket try 15-38,37,36 tgk cmne...

ejos nob1 tuh..bukak db killer
 

Ahmad Firhanuddin

New Member
spoket skrg enjin std brt smartclick set btdc 37 rpm 10k 15-39 pick up x dak n moto berat dh gear due walaupun naik sorg.. So nk tanye kalau dh blok besor camshaft lain n ekzos lawas je.. Kalau tibai spoket 15-42 atau 41, pastu tayar blkg 100/80 depan 80/90 agak2 kekurangan top tu boley jd x?? Ingat nk tukar gear one set coz bile enjin idle tekan skit je gear die bunyi.. Duk suspek clutch n gear.. Maklum la moto dh tue.. HUhuhuuhu.. Sbnrnye nk pakai db killer tu coz x brape berkenan ngan bunyi kuat nob1 tu.. Kalau yoshimura lak mcm tlebih je kosnye sat g..
 

skyrocket

Super Veteran
gear 1,2,4 ke 1set siap axle ngan driver shaft? Klu gear je brand yoshimura rm128...klu 1set siap shaft rm420 brand cms
 
Top