• If your have CLUB EVENTS/RIDE & would like to announce it here,
    Message traxxas-modifier about it :-)

Modi Lc135 4s V2

Danny Razak

New Member
Mintak tolong pandangan otai2 dlm group ni.ok aku ada lc135 4s v2.so isnin smpai jumaat aku pegi keje dlam 100km sehari.so aku nk tmbah kelajuan.apa yg aku perlu tukar?wat masa ni aku da tukar sprocket 15-38 rantai 415.

Sorry newbies here
 

man_sate

Super Veteran
Mintak tolong pandangan otai2 dlm group ni.ok aku ada lc135 4s v2.so isnin smpai jumaat aku pegi keje dlam 100km sehari.so aku nk tmbah kelajuan.apa yg aku perlu tukar?wat masa ni aku da tukar sprocket 15-38 rantai 415.

Sorry newbies here
Nak main standard je?
- Coil plug UMA
- CDI
- Air filter aftermarket..
- Spring clutch racing

Bole buat sendiri?
- Polish carburetor..

P/S :-
Kalau main jau lebih baik pakai 428...
 

man_sate

Super Veteran
Kalau sy pakai brang2 fz ok tk?
Ok... Cume jgn mengharapkan performance yg lebih dr standard... Top speed +10kmh atau same je.. Bole review thread yang ade bincang pasal block fz..
Berbeza dgn block 60mm keatas... Performance berbeza dr block standard.. Pickup dan top speed..
Jaga minyak itam...gune minyak itam yg lebih elok...
Tuka minyak itam dan oil filter sekali...
 

Danny Razak

New Member
Ok... Cume jgn mengharapkan performance yg lebih dr standard... Top speed +10kmh atau same je.. Bole review thread yang ade bincang pasal block fz..
Berbeza dgn block 60mm keatas... Performance berbeza dr block standard.. Pickup dan top speed..
Jaga minyak itam...gune minyak itam yg lebih elok...
Tuka minyak itam dan oil filter sekali...


So tuka block 60mm r ea.
Pakai yg ceramic ok r kan utk long distance ni. satu lagi skrg sy pakai rntai 415 so klu sy tuka 428 sprocket nk kena tuka jgk ke?
 

man_sate

Super Veteran
60mm keatas... Tak pasti 60mm ade ceramic ke x.. 62mm banyak ceramic skang... Ceramic dan besi 2 2 ok.. Kalau tuka spoket 428 kene tuka 1set dengan rantai..

Tuka cam dgn valve spring sekali..
 

Danny Razak

New Member
60mm keatas... Tak pasti 60mm ade ceramic ke x.. 62mm banyak ceramic skang... Ceramic dan besi 2 2 ok.. Kalau tuka spoket 428 kene tuka 1set dengan rantai..

Tuka cam dgn valve spring sekali..[/QUOTE


Ok bro.trima kasih.nk kena jual balik r set sprocket ni.baru je pakai.ahaha
 

dean153

New Member
budget rm650
boleh buat mcm ni.insha Allah x barai kalau pandai jaga

rantai sporket sss 415,15-35 (90)
-Cam Biru Alang moto(140)
-spring valve racing/std fz(60)
-cdi apido 8step(180)
-carb std(polish+set balik TPS kasi tinggi+jet carb+set angin carb)
-ekzos epower berang (190)
port n polish intake ,inlet outlet head

aku buat dapat 145(G)/150(fly)..top asal 120..maklumlah..lc v2 ..hahaha.meter berat

ps=ni resepi kalau xnak main big bore la..hehe
 
Last edited:

dean153

New Member
budget rm650
boleh buat mcm ni.insha Allah x barai kalau pandai jaga

rantai sporket sss 415,15-35 (90)
-Cam Biru Alang moto(140)
-spring valve racing/std fz(60)
-cdi apido 8step(180)
-carb std(polish+set balik TPS kasi tinggi+jet carb+set angin carb)
-ekzos epower berang (190)
port n polish intake ,inlet outlet head

aku buat dapat 140(G)/145(fly)..top asal 120..maklumlah..lc v2 ..hahaha.meter berat

ps=ni resepi kalau xnak main big bore la..hehe
 
Top