1. Lets Play Games now at YamahaT150 ARCADE
    Click Here to play
  2. If your have CLUB EVENTS/RIDE & would like to announce it here,
    Message traxxas-modifier about it :-)
    Dismiss Notice

Lc 135 V2 Dilema Tolonggg

Discussion in 'Modification' started by Amer Marl, Dec 10, 2017.

  1. Amer Marl

    Amer Marl New Member

    Joined:
    Dec 10, 2017
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Country:
    Malaysia
    Motor saya lc 135 v2.
    Baru2 ni saya buat balik motor setelah hampir 2 tahun tersadai lepas excident, modal dah habis pon keras and sekarang masih tak dapat puaskan hati haha. Spec motor;

    block fz
    cam uma
    carb uma 28
    cv uma
    hyperclutch uma
    cj ipoh cuting std
    cdi brt
    spocket 15-34

    motor boleh pegi 120 je and ambik masa sikit boleh pegi 130-140.
    So sekarang ni plan nak tukar block 62 ceramic forge piston tapi tak tau block mana yang okay and tahan. Kalau saya tukar 63 ke atas kena tukar rod sekali kan? And nak tanya kos port n polish dengan dimple berapa ye? sorry noob baru belajar disini
     
  2.  
  3. man_sate

    man_sate Super Veteran

    Joined:
    Apr 8, 2010
    Messages:
    980
    Likes Received:
    175
    Trophy Points:
    371
    Location (city/province):
    Kajang
    Country:
    Malaysia
    Bang.. bole post ni kat sub forum Malaysia. Nanti ade org datang tolong.
     

Share This Page