• If your have CLUB EVENTS/RIDE & would like to announce it here,
    Message traxxas-modifier about it :-)

ekzos terbaek..

MnM

New Member
pomen aku de cakap ejoz dari AHM terbaik...material ejoz pn lebih berkualiti..harga mahal dari yypang..
 

phl6684

Moderator
Staff member
ekjos???huh...byk yg terbaek di pasaran tuh...biasanya la lg mahal ekjos tuh lg elok la dr segi kualiti n mcm2 g....

klu yg bajet bwk 2rat, ekjos nob1 3bold+wat len selencer...yy pang tabong pendek ka...ikot la...huhu..cj ipoh pendek tuh ka...
 

abe_am

Veteran
sbu psl ejos..spe2 yg pnh kne saman n tahan kat polis or jpj cz tukar ejos share la pnglman..hahaha.
sje curius nk thu,.hehehe
 

y_Lc

New Member
salam
budak baru di sini,hehe,nak tnye nob1 silent sport tu ok x?
silent mcm mane tu ek?rse2nye still kuat jgak la kan..;)
 

syazali

Super Veteran
giler mtr punya pasal teman ada 6 jenis ezos, spi anak teman muka dah mcm rambo celoreng kat muka. dikorek lubang ezos tu. last skali teman anto smua ezos tu kat rmh pomen. pada teman ezos ada dua kategori mike nak top atau pickup. tak bleh dapat pickup dgn top dgn satu ezos kecuali ada butterfly valve(betoi ke teman eja ni) teman bkan pande sgt maap ler kalau silap.teman bedaah je tu:p
 

phl6684

Moderator
Staff member
ekzos klu KUAT sgt bunyi dia...mesti menarik minat JPJ n POLIS..
klu JPJ tuh phm2 la...maybe kene sita ke ape ke...
tp sy besa kena ngan POLIS..dia saman ekzos terlalu bising=rm30...
n time new year pkai ekzos nob1 3 bold tuh...then ntah mcmnae eksiden,moto dok balai,owner dok hosp...sajen polis tuh ckp,nk moto bwk ekzos ORI..da pasang,bru bley kuar moto,ekzos nob1 dia simpan..
ade mmbe2 ckp polis xde hak nk rampas...tp ntahla...xpasti la...
 

syazali

Super Veteran
tak keseh la PHL salkan mesen kesayangan bleh kluar. teman tak suka pakai ezos kuat2 maklumla dah berumur sakit telinga la. skrg ni pun dah ala2 badak pekak.
 

Kayang

Super Veteran
Bro syazali suggest ekjos aper yang agak gebu telinga mendengar...:) R9 ngan AHM M1 mana lagi kuat bunyi...
 

syazali

Super Veteran
dua jenis ezos tu teman xpenah try, tapi rasa teman smua ezos after market bunyi agak kuat. nak ezos bunyi gebu pg htr ezos ori kat SCK s.alam. tak silap rm150. ada brader siam pomen kat situ. tapi skrg teman pakai ezos EJM cutting std tapi braket smua xngam kena modi ckit la. bunyi agak2 gebu chikaro:p
 

syazali

Super Veteran
teman penah try cj ipoh cutting std, nobi 3 bold, AHM cup prix, yypang spec top speed tabung panjang, EJM made in melaka, smua bunyi perang. EJM cutting std ada slow ckit la bunyi dia.
 

syazali

Super Veteran
kalau tak silap tabung panjang, tapi tbung panjang pun ada 2 jenis satu manifold besar sampai tabung, satu lg manifold kecik spi tabung. manofold kecik utk top speed, manifold bsr utk pickup. itu yg teman tanya supplier yypang, kalau tipu maafkan teman.
 

phl6684

Moderator
Staff member
owh..klu manifold besar tuh xleh wat tuk top ke bro??coz skang pkai manifold besar smpai ke tabung kontot...tp bukan yypang...hehehe
 

Kayang

Super Veteran
owh mcm tu ker bro Syazali... Antara 2 jenis manifol ni yang mana lg gebu bunyinyer yang

PHL - ko punyer ejos tu kuat tak bunyinyer...
 
Top