1. Lets Play Games now at YamahaT150 ARCADE
    Click Here to play
  2. If your have CLUB EVENTS/RIDE & would like to announce it here,
    Message traxxas-modifier about it :-)
    Dismiss Notice

ekzos terbaek..

Discussion in 'MALAYSIA: LC150 / 135LC owners' started by xeno, Mar 3, 2011.

  1. xeno

    xeno New Member

    Joined:
    Dec 25, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    1
    slm bro2 skalian..nk tnye ekzos pe yg terbaek utk 135LC ES..NOB1, yoshimura atau AHM?
    trimas..
     
    muZAron likes this.
  2.  
  3. MnM

    MnM New Member

    Joined:
    Feb 5, 2010
    Messages:
    47
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    11
    Location (city/province):
    Penang
    Country:
    Malaysia
    pomen aku de cakap ejoz dari AHM terbaik...material ejoz pn lebih berkualiti..harga mahal dari yypang..
     
  4. phl6684

    phl6684 Moderator Staff Member

    Joined:
    Mar 29, 2008
    Messages:
    4,537
    Likes Received:
    468
    Trophy Points:
    411
    Location (city/province):
    sungai petani,kedah-->pantai dalam
    Country:
    Malaysia
    ekjos???huh...byk yg terbaek di pasaran tuh...biasanya la lg mahal ekjos tuh lg elok la dr segi kualiti n mcm2 g....

    klu yg bajet bwk 2rat, ekjos nob1 3bold+wat len selencer...yy pang tabong pendek ka...ikot la...huhu..cj ipoh pendek tuh ka...
     
  5. abe_am

    abe_am Veteran

    Joined:
    Jun 10, 2010
    Messages:
    183
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    133
    Location (city/province):
    selangor
    Country:
    Malaysia
    sbu psl ejos..spe2 yg pnh kne saman n tahan kat polis or jpj cz tukar ejos share la pnglman..hahaha.
    sje curius nk thu,.hehehe
     
  6. @hanz007

    @hanz007 New Member

    Joined:
    Mar 27, 2011
    Messages:
    31
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    8
    Location (city/province):
    Kampong Gajah,Perak
    Country:
    Malaysia
    Nak lgi mahal,material cantik,pkai yoshimura ni..haha...tp mahal la bro..ori japan pnye...klau x silap,rm6xx cam tu la..huhu...AHM yg biase tu pn da ok da...jnji angin cun,material cun...hehehe
     

    Attached Files:

    Mohd Helmidin b Hassan and xeno like this.
  7. y_Lc

    y_Lc New Member

    Joined:
    Jan 10, 2011
    Messages:
    49
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    11
    Location (city/province):
    Kuala Lumpur
    Country:
    Malaysia
    salam
    budak baru di sini,hehe,nak tnye nob1 silent sport tu ok x?
    silent mcm mane tu ek?rse2nye still kuat jgak la kan..;)
     
  8. syazali

    syazali Super Veteran

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    638
    Likes Received:
    109
    Trophy Points:
    371
    Location (city/province):
    kapar
    Country:
    Malaysia
    giler mtr punya pasal teman ada 6 jenis ezos, spi anak teman muka dah mcm rambo celoreng kat muka. dikorek lubang ezos tu. last skali teman anto smua ezos tu kat rmh pomen. pada teman ezos ada dua kategori mike nak top atau pickup. tak bleh dapat pickup dgn top dgn satu ezos kecuali ada butterfly valve(betoi ke teman eja ni) teman bkan pande sgt maap ler kalau silap.teman bedaah je tu:p
     
    Mas Faizal likes this.
  9. phl6684

    phl6684 Moderator Staff Member

    Joined:
    Mar 29, 2008
    Messages:
    4,537
    Likes Received:
    468
    Trophy Points:
    411
    Location (city/province):
    sungai petani,kedah-->pantai dalam
    Country:
    Malaysia
    ekzos klu KUAT sgt bunyi dia...mesti menarik minat JPJ n POLIS..
    klu JPJ tuh phm2 la...maybe kene sita ke ape ke...
    tp sy besa kena ngan POLIS..dia saman ekzos terlalu bising=rm30...
    n time new year pkai ekzos nob1 3 bold tuh...then ntah mcmnae eksiden,moto dok balai,owner dok hosp...sajen polis tuh ckp,nk moto bwk ekzos ORI..da pasang,bru bley kuar moto,ekzos nob1 dia simpan..
    ade mmbe2 ckp polis xde hak nk rampas...tp ntahla...xpasti la...
     
  10. syazali

    syazali Super Veteran

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    638
    Likes Received:
    109
    Trophy Points:
    371
    Location (city/province):
    kapar
    Country:
    Malaysia
    tak keseh la PHL salkan mesen kesayangan bleh kluar. teman tak suka pakai ezos kuat2 maklumla dah berumur sakit telinga la. skrg ni pun dah ala2 badak pekak.
     
  11. phl6684

    phl6684 Moderator Staff Member

    Joined:
    Mar 29, 2008
    Messages:
    4,537
    Likes Received:
    468
    Trophy Points:
    411
    Location (city/province):
    sungai petani,kedah-->pantai dalam
    Country:
    Malaysia
    hahaha....:D
     
  12. Kayang

    Kayang Super Veteran

    Joined:
    Apr 14, 2011
    Messages:
    736
    Likes Received:
    72
    Trophy Points:
    356
    Country:
    Malaysia
    Bro syazali suggest ekjos aper yang agak gebu telinga mendengar...:) R9 ngan AHM M1 mana lagi kuat bunyi...
     
  13. syazali

    syazali Super Veteran

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    638
    Likes Received:
    109
    Trophy Points:
    371
    Location (city/province):
    kapar
    Country:
    Malaysia
    dua jenis ezos tu teman xpenah try, tapi rasa teman smua ezos after market bunyi agak kuat. nak ezos bunyi gebu pg htr ezos ori kat SCK s.alam. tak silap rm150. ada brader siam pomen kat situ. tapi skrg teman pakai ezos EJM cutting std tapi braket smua xngam kena modi ckit la. bunyi agak2 gebu chikaro:p
     
  14. Kayang

    Kayang Super Veteran

    Joined:
    Apr 14, 2011
    Messages:
    736
    Likes Received:
    72
    Trophy Points:
    356
    Country:
    Malaysia
    brand ejos perang lain tak penah torai ker bro??
     
  15. syazali

    syazali Super Veteran

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    638
    Likes Received:
    109
    Trophy Points:
    371
    Location (city/province):
    kapar
    Country:
    Malaysia
    teman penah try cj ipoh cutting std, nobi 3 bold, AHM cup prix, yypang spec top speed tabung panjang, EJM made in melaka, smua bunyi perang. EJM cutting std ada slow ckit la bunyi dia.
     
  16. Kayang

    Kayang Super Veteran

    Joined:
    Apr 14, 2011
    Messages:
    736
    Likes Received:
    72
    Trophy Points:
    356
    Country:
    Malaysia
    ok.. YY Pang SP punyer model kontot ke panjang tabung dia.. bro..
     
  17. syazali

    syazali Super Veteran

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    638
    Likes Received:
    109
    Trophy Points:
    371
    Location (city/province):
    kapar
    Country:
    Malaysia
    kalau tak silap tabung panjang, tapi tbung panjang pun ada 2 jenis satu manifold besar sampai tabung, satu lg manifold kecik spi tabung. manofold kecik utk top speed, manifold bsr utk pickup. itu yg teman tanya supplier yypang, kalau tipu maafkan teman.
     
  18. phl6684

    phl6684 Moderator Staff Member

    Joined:
    Mar 29, 2008
    Messages:
    4,537
    Likes Received:
    468
    Trophy Points:
    411
    Location (city/province):
    sungai petani,kedah-->pantai dalam
    Country:
    Malaysia
    owh..klu manifold besar tuh xleh wat tuk top ke bro??coz skang pkai manifold besar smpai ke tabung kontot...tp bukan yypang...hehehe
     
  19. Kayang

    Kayang Super Veteran

    Joined:
    Apr 14, 2011
    Messages:
    736
    Likes Received:
    72
    Trophy Points:
    356
    Country:
    Malaysia
    owh mcm tu ker bro Syazali... Antara 2 jenis manifol ni yang mana lg gebu bunyinyer yang

    PHL - ko punyer ejos tu kuat tak bunyinyer...
     
  20. phl6684

    phl6684 Moderator Staff Member

    Joined:
    Mar 29, 2008
    Messages:
    4,537
    Likes Received:
    468
    Trophy Points:
    411
    Location (city/province):
    sungai petani,kedah-->pantai dalam
    Country:
    Malaysia
    kuat gile....bunyi..moto xblah2 pon...huhuh
     
  21. Kayang

    Kayang Super Veteran

    Joined:
    Apr 14, 2011
    Messages:
    736
    Likes Received:
    72
    Trophy Points:
    356
    Country:
    Malaysia
    bukan yy pang kan.. apa brand tu... hehe
     
    kxkx1919 likes this.

Share This Page