• If your have CLUB EVENTS/RIDE & would like to announce it here,
    Message traxxas-modifier about it :-)

Search results

  1. sasukekun89

    Saiz Manifold Yang Sesuai Untuk Racing Blok?

    Salam, Mungkin boleh jd thread rujukan kepada pemodi2 sekalian. Ape saiz manifold ekzos yang sesuai untuk spec blok a) 60mm ?? b) 62mm ?? c) 63mm ?? d) 65mm ?? dan seterusnya...
  2. sasukekun89

    Setting Carb n Jetting

    Orait boss
  3. sasukekun89

    Setting Carb n Jetting

    Haha.. xde ape2. Mane tau pnh pakai, nak tau ok ke x... skrg ade cms t3, xnak try yg tu ke bro?
  4. sasukekun89

    Setting Carb n Jetting

    Bro, out of topic skit, pnh dgr/pkai camshaft g2 performance?
  5. sasukekun89

    Setting Carb n Jetting

    bagi aku, ok dah ni... coklat kehitaman...
  6. sasukekun89

    Setting Carb n Jetting

    LC V1 ke bro?
  7. sasukekun89

    Carb Untuk Spec 68

    perrhhh!! besaq blok... carb 34mm?? uma ke, pwk ke?
  8. sasukekun89

    Setting Carb n Jetting

    Mungkin carb local kot mcm bro zorkorion bagitau. Memang susah nak tune. Aku penah pakai dulu carb local, memang macam yang bro alami, kalo berenti kene pulas2 minyak. rpm kjp rendah, kjp tinggi. Bau minyak... Lagipun besar sgt saiz 28mm untuk blok stendet, kuat makan minyak. Memang pickap cepat...
  9. sasukekun89

    Setting Carb n Jetting

    sume tgh tido skrg ni.hahaa
  10. sasukekun89

    ok, akan d cuba try test

    ok, akan d cuba try test
  11. sasukekun89

    plug ok la hitam coklet(lebih kpd hitam)

    plug ok la hitam coklet(lebih kpd hitam)
  12. sasukekun89

    SV dah tukar... saiz jet (32/105) jarum 3, angin 2...

    SV dah tukar... saiz jet (32/105) jarum 3, angin 2...
  13. sasukekun89

    Setting Carb n Jetting

    Nah bro... try tengok2 link ni. https://shopee.com.my/Keihin-Japan-SUDCO-28mm-Powerjet-Racing-Carburetor-i.71220854.1193077681 Terbaek punya..
  14. sasukekun89

    Spec moto skrg: 63mm blok ceramic espada, Head 21.5/19(in/ex), cam cms, Open carb uma 28mm...

    Spec moto skrg: 63mm blok ceramic espada, Head 21.5/19(in/ex), cam cms, Open carb uma 28mm, Ekzos 28mm cj ipoh cutting standard, Spoket 15-37(60mm), 15-35(63mm) Cdi BRT dualband(dah on racing mode) Tu je la yg dah tukar....
  15. sasukekun89

    Salam... Nak mintak pendapat pasal top speed. Dulu pakai blok 60mm, top speed ok la dpt 130 -...

    Salam... Nak mintak pendapat pasal top speed. Dulu pakai blok 60mm, top speed ok la dpt 130 - 135 km/j(meter lc v2). Tapi sekarang jiwa kelajuan meresap balik, tuka ke blok 63mm, head 22/19, tapi top speed sama jugak 130km/j, tu je tak naik. knape ek? hak aduhh... mintak pendapat sikit bro...
  16. sasukekun89

    aktif gik x bro?

    aktif gik x bro?
  17. sasukekun89

    Minta Pendapat Anda

    Salam semua... Lama tak singgah sini. Harap2 masih ade otai2 lama aktif dalam forum ni. Baru2 ni tukar blok 60mm ke 63mm. Nak tanya ape pj mj sesuai untuk blok 63mm. Dah jengok2 jugak thread dalam forum ni, tapi ade tnye lps tu hilang, tak tau setting die dah cun ke tak. Full spec moto: Blok...
  18. sasukekun89

    4th Gear Racing, Berbaloi Tukar Ke Tak?

    Salam sejahtera LC-ians, Persoalan mengenai modi 1) Mintak pendapat sesiapa yang dah tuka gear 4th racing, 21T tu... berbaloi ke tukar? top speed naik ke sama je? sebab dah google pasal gear 4th racing ni, ade yang cakap cepat naik top tapi top speed sama je. Jadi, lebih baik tanye terus dengan...
  19. sasukekun89

    Masalah Ketika Full Throttle

    Lupe plak pasal cams. moto lama dah modi, skrg main pakai je, tak modi ape2 dah. cams CMS, head korek sikit2 je, memang sikit sangat. haha! tepet tu xtau, pomen men agak2 je, xde tool agaknye. dh 4 taun pakai moto modi ni, skrg je masalah. nanti check kaler plug, blm ade kesempatan nak bukak...
  20. sasukekun89

    Masalah Ketika Full Throttle

    spec moto: 1) Blok 60mm 2) Carb Uma 28mm(pilot/main jet lupe dah saiz ape) 3) Cdi standard(cdi racing dah k.o) 4) ekzos cutting stndard cj ipoh bike Moto start jadi macam tu lepas full throttle dalam 1 km camtu je. Bile sampai rumah, tiub minyak dari tangki minyak sambung ke carb tercabut...
Top