1. SNIPER MX PHILS INC BLOOD DRIVE CAMPAIGN @ UP-PGH TAFT MANILA - Sept. 14, 2014
  2. If your have CLUB EVENTS/RIDE & would like to announce it here,
    Message traxxas-modifier about it :-)

Nak bg lc sy laju...

Discussion in 'MALAYSIA: 135LC owners' started by haniz, Sep 5, 2010.

  1. haniz

    haniz New Member

    Joined:
    Jun 3, 2010
    Messages:
    48
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location (city/province):
    Perak
    klau bleh,x nk jahanam injin...
    block sesuai amik berapa..???
    klau karburator uma racing,kne amik brape mm saiz nye...??
    klau head block nk kne wat pe...???
    cdi klau pkai under yamaha thailand tu bgus x...???yg (oren/hitam) tu...
    coil plug,da pkai uma racing,tp x laju...ade lg yg lain...???
    x pn ade bnde lain lagi x sbut...cite skit...huhu...
  2. kamen rider x

    kamen rider x Super Veteran

    Joined:
    Apr 22, 2009
    Messages:
    2,382
    Likes Received:
    319
    Trophy Points:
    411
    Location (city/province):
    Klang
    Country:
    Malaysia
    Bajet bpe bro?

    Block 60mm pun ok utk jln2 jauh klau nak bsr leh tapi utk stock game leh le..

    Carb uma 28mm ckp utk support power,kang bsr2 sgt ssh nak set dgn block tu..

    Head tu lay kasi bsr sket lubang ekzos dgn lubang carb tu bg ngam2,klau pomen pandai wat lc ni srh dia wat porting sket kasi up tork pickup..

    Cdi amik brand len la byk de klau leh jgn amik brand thai tu,byk org complain prob je tak sudah2..

    Cam dgn spring valve tu pun mau tukar gak bg support kat high rpm,klau gne std xleh thn ble nak g tang top speed tu..

    -modal mmg kasar wat lc ni,w/pun nak tmbh 40kmh je lg-
  3. amie

    amie New Member

    Joined:
    Aug 24, 2010
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location (city/province):
    n9
    tmbh ckit lg klu kite pkai blok 60mm, h/cam valve spring cms, n cburator kips agak2 mainjet n pilot jet saiz ape yer yg ssuai?
  4. phl6684

    phl6684 Moderator Staff Member

    Joined:
    Mar 29, 2008
    Messages:
    4,510
    Likes Received:
    433
    Trophy Points:
    411
    Location (city/province):
    sungai petani,kedah--->desa pandan,ampang
    Country:
    Malaysia
    bro amie...setting motor nie subjektif...xpasti n setiap moto lain2 setting nya...ada yg bley pkai mj/pj stended...ade yg kena up gla2 punya...so try n error..
  5. phl6684

    phl6684 Moderator Staff Member

    Joined:
    Mar 29, 2008
    Messages:
    4,510
    Likes Received:
    433
    Trophy Points:
    411
    Location (city/province):
    sungai petani,kedah--->desa pandan,ampang
    Country:
    Malaysia
    bro haniz...cek pm
  6. onii

    onii New Member

    Joined:
    Jun 22, 2010
    Messages:
    115
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location (city/province):
    Melaka/Gombak
    kawan saya...dia hanya pakai voltage stabilizer..tukar sproket 16-40..pakai xado.yang lain2 std..dapat la cecah 160 juga.tanpa modifikasi.haha
  7. amie

    amie New Member

    Joined:
    Aug 24, 2010
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location (city/province):
    n9
    ok pham thanz bro phl
  8. longRanger$$

    longRanger$$ Veteran

    Joined:
    Jun 9, 2010
    Messages:
    525
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    143
    Location (city/province):
    malaysia
    Country:
    Malaysia
    fristly....
    nak modi motor lc ni kena modal besar jugak laa....
    nak mantain... kalau pandai wat sendiri.. jimat laa...
    bocor blok pon dah upah jer dah rm20 tak masuk gasket...
    kalau yg lain2....

    tapi kalau dah minat n mampu.... modi jer.... huhuuu sambil2 tu belajar diy..... jimat kos sikit....
    peaceee
  9. kamen rider x

    kamen rider x Super Veteran

    Joined:
    Apr 22, 2009
    Messages:
    2,382
    Likes Received:
    319
    Trophy Points:
    411
    Location (city/province):
    Klang
    Country:
    Malaysia
    Jwpn t'baik..

    Lain padang lain belalang..

    Lain pomen lain barang..

    Lain setting lain pecut..

    Hehehe..
  10. kamen rider x

    kamen rider x Super Veteran

    Joined:
    Apr 22, 2009
    Messages:
    2,382
    Likes Received:
    319
    Trophy Points:
    411
    Location (city/province):
    Klang
    Country:
    Malaysia
    Hahaha..

    Laa..ye kew?

    Maybe meter ringan kot..
    hehehe..

    voltage stabilizer tu kira ubah spec asal gak bro..

    Kira dia modi tang voltage stabilizer dgn sprocket gak ape?

    Saya dlu masa awal lg takde ubah ppe lgsg std gaban je suma dgn myk hitam shell yg murah belasan ringgit yg berat enjin tu leh gak 160kmh,kdg2 cecah gak 170kmh turun bukit 180kmh std gaban je lyn cuma cpt dgn lmbt je bro..

    -Klau ikut keta honda civic yg meter digital tu ble dpt tau sedih je tgk meter lc ni ringan je lbh lajunya tidak mne pun..hehehe-
  11. kamen rider x

    kamen rider x Super Veteran

    Joined:
    Apr 22, 2009
    Messages:
    2,382
    Likes Received:
    319
    Trophy Points:
    411
    Location (city/province):
    Klang
    Country:
    Malaysia
    Tau tak pe..modal nye lbh byk dr meter yg nak turun ke kanan tu..
    Hehehe..

    -nak beli SBK kte tak mampu modi lc je la yg mampu janji leh cucuk angin kawasaki 250 ke dpt ptg sket2 ke pun jadi la..hehehe-
  12. amie

    amie New Member

    Joined:
    Aug 24, 2010
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location (city/province):
    n9
    bro kamen kat klang ada x pomen yg bgus
  13. Pandir135

    Pandir135 Super Veteran

    Joined:
    Oct 23, 2009
    Messages:
    1,205
    Likes Received:
    318
    Trophy Points:
    411
    Location (city/province):
    serdang
    Country:
    Malaysia
    btol kata bro kamen tuh, meter moto lc ni mang penipu kaum....ringan dripada kapas....ini yg menyusah kan kebnyakan newbie LC, sbb trikut2 ckap rider2 lain,tukar ni lah bleh dpt laju ni lah...kompol duit beli je meter digital, bru tau kelajuan LC anda.
  14. kamen rider x

    kamen rider x Super Veteran

    Joined:
    Apr 22, 2009
    Messages:
    2,382
    Likes Received:
    319
    Trophy Points:
    411
    Location (city/province):
    Klang
    Country:
    Malaysia
    Bro duk mne?

    Klang ssah skit nak cari yg tul2 pakar luar dlm LC ni..

    Klau leh wat kat s.alam power pun power..


    hehehehe..


    -G pomen Cub Prix Best-
  15. haniz

    haniz New Member

    Joined:
    Jun 3, 2010
    Messages:
    48
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location (city/province):
    Perak
    owh...thankz kamen rider...aq da ade carb uma...tp 2t 34mm...gle besar...x taw la cam ne...huhu...erm yg lain tu,lau wat skit2,bley kn...???huhu...
    Phl: da bce da...huhuhu...thankz..
  16. longRanger$$

    longRanger$$ Veteran

    Joined:
    Jun 9, 2010
    Messages:
    525
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    143
    Location (city/province):
    malaysia
    Country:
    Malaysia
    haniz...
    cuba ko masukkan carb ko 2 dlm tread pertukaran brg2... kot2 ada yg nak tukar ngan ko...
  17. phl6684

    phl6684 Moderator Staff Member

    Joined:
    Mar 29, 2008
    Messages:
    4,510
    Likes Received:
    433
    Trophy Points:
    411
    Location (city/province):
    sungai petani,kedah--->desa pandan,ampang
    Country:
    Malaysia
    btol tuh...mane la thu rezeki...
  18. kamen rider x

    kamen rider x Super Veteran

    Joined:
    Apr 22, 2009
    Messages:
    2,382
    Likes Received:
    319
    Trophy Points:
    411
    Location (city/province):
    Klang
    Country:
    Malaysia
    Welcome bro haniz..

    Bro klau leh 28mm 4t nya lg best ngam dgn saiz piston up 57mm..

    Klau bsr2 sgt angin je lbh power xbyk mne pun klau x ngam dgn saiz piston tu..

    Sbb de member de guna 34mm tu dan try speed seme2 dgn saya..
    Saya guna 28mm je spec seme tapi moto dia lewat,saya duk dpn dia 2 tiang..

    34mm tu syok sarung dgn piston saiz up 65mm coz sesuai utk sprint test je..

    -carb Uma saiz 28mm ni mmg sesuai sgt utk lc std2 modi-
  19. longRanger$$

    longRanger$$ Veteran

    Joined:
    Jun 9, 2010
    Messages:
    525
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    143
    Location (city/province):
    malaysia
    Country:
    Malaysia
    nak rnd sikit....
    kamen...
    carb 28mm tu kalau long distance bawak dlm 120-140kmh boleh dapat brp kilo.... tangki penuh...
    kalau std 1tangki leh dapat 120-130++km... sy punya laa...
    kalau ada carb lain yg nak share pon blh gak... just 4 info jer...
  20. ikram1991

    ikram1991 New Member

    Joined:
    Aug 26, 2010
    Messages:
    221
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location (city/province):
    Somewhere in earth
    pakai carb tzm.. :twisted:

Share This Page