1. Calling all Yamaha Sniper MX/Classic/x1r riders, Club President and leaders.
    Please join on our Upcoming LUZON Unity Ride On February 21, 2015 Mt. Samat & swimming at Bagak Beach Resort
    Please see details on Touring and rides Thread.
  2. If your have CLUB EVENTS/RIDE & would like to announce it here,
    Message traxxas-modifier about it :-)

LC 200cc Blok 65mm

Discussion in 'MALAYSIA: LC150 / 135LC owners' started by nizam88, Aug 2, 2010.

  1. nizam88

    nizam88 Super Veteran

    Joined:
    Apr 4, 2010
    Messages:
    353
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    343
    Location (city/province):
    Malacca, Malaysia
    bro2 skali, bleh tak korang buat uji kaji yng bernas tntang motor dengan blok 65mm nih?

    mksud aku, pe h.cam yng best?
    pe paip yng best?
    spoket pe yng best??

    forting, setting suma la...

    coz, aku dah sarung.. harap maklum dengan prob aku ngan 65mm nih...

    ada sumber ckap, bila pakai je 65mm nih, suma bende kne wat balik??? koyak... koyak...
     
  2.  
  3. kid

    kid New Member

    Joined:
    Aug 23, 2009
    Messages:
    902
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    aku pakai saiz nie utk game sekilo jew...xder bawak g jalan2.. try kol naoki kalau die nak jual cam die..cam die tu besaq degree die + lift die tggi..kol aku la nanti aku cite..pasal sarong block nie aku modal 5k lagi tp time tu part sket sgt semua nak kene beli dr luar
     
  4. nizam88

    nizam88 Super Veteran

    Joined:
    Apr 4, 2010
    Messages:
    353
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    343
    Location (city/province):
    Malacca, Malaysia
    mak ai...

    cam nih kid, member aku sarung 70mm... dia wat 1 blok nih, dia pkai low cam brand aeroplane tak silap.. pstu pkai paip yypang... selamba je leh kejar rxz.. aku pkai blok 65mm nih, wat main lap je.. kadang2, ada jln jauh gak...
     
  5. kid

    kid New Member

    Joined:
    Aug 23, 2009
    Messages:
    902
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    tue yg aku nk tau..hang nak wat parking kew nk wat jln2..kalu nk wat parking pakai low cam jew tp kalu nk wat jln2 pakai high cam..low cam nie xbleh nak maintain rpm rendah dew...
     
  6. kid

    kid New Member

    Joined:
    Aug 23, 2009
    Messages:
    902
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    kalau rajin ptg nie mai rawang..aku pinjam kan nko carb aku dulu
     
  7. nizam88

    nizam88 Super Veteran

    Joined:
    Apr 4, 2010
    Messages:
    353
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    343
    Location (city/province):
    Malacca, Malaysia
    @kid

    h.cam pe yng sesuai? tak silap, bro man_sate ckap, h.cam cms... pastu, nk kne adjust tepet ar kan??
     
  8. kid

    kid New Member

    Joined:
    Aug 23, 2009
    Messages:
    902
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    mcm nko nye nie..moto nk wat g jalan2..pakai high cam sudeyy tp cari lift tggi dan degree die besaq..kat naoki adew cam tue die x pakai try talk ngan die kalu die nak jual..payah dah nk cr cam tue..kalu dpt untung arr..kalau moto nko jenis auto dah pakai 65mm nie dah kurang sedap nak wat jln2..kene pakai clutch bru sedap..nk pakai auto pn bleh tp gearing mmg lemau la..slip je nanti sebb dh kureng kuasa cengkam nye sebb dah besaq sgt power nye..auto lak cpt abis..gasket bawah nak kene cari tebal sket..kalau tipis nanti compressor kuat sgt..enjin cpt lemau so kene kureng kan sket compressor tu..tepet tue xbleh longar sgt mcm setting block bwh 63mm..mmg la tapet longor top speed mcm road runer tp kalu dah 65mm nie tekanan die sgt kuat..nak2 lg pakai valve kecik..spring valve pn mcm cms x berape tahan..mmg modal nk pakai 65mm nie bro..lagi nk setting mcm kehendak nko nie..pening gak pomen kalu setting game len arr..setting jln2 nie lebih kat ketahanan dr kelajuan...byk la nak kene wat.. org ckp xdew paper pn aku masouk 65mm..tp cube tgk berape mggu jew die leh tahan kalau die guna daily use...
     
  9. kid

    kid New Member

    Joined:
    Aug 23, 2009
    Messages:
    902
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    kalau nak cite bab2 daily use nie aku leh bg pendapat jew la sebb aku gune 65mm nie utk game sahaja so xtau long last die mcm mane...
     
  10. GhosT.Lordz

    GhosT.Lordz Super Veteran

    Joined:
    Apr 18, 2010
    Messages:
    2,185
    Likes Received:
    25
    Trophy Points:
    373
    Location (city/province):
    Putrajaya , Malaysia
    Country:
    Malaysia
    huhuh....
     
  11. nizam88

    nizam88 Super Veteran

    Joined:
    Apr 4, 2010
    Messages:
    353
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    343
    Location (city/province):
    Malacca, Malaysia
    alamak... msalah gak nih ek... cam nyesal je msuk blok 65mm... baik msuk 62mm brand shark lgi puas hati... adoi....

    bro nouki? nk jual ke cam tu?? huhu
     
  12. nizam88

    nizam88 Super Veteran

    Joined:
    Apr 4, 2010
    Messages:
    353
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    343
    Location (city/province):
    Malacca, Malaysia
    @kid

    mmng motor aku LC es pun... bru je tukar suma complete 1 set, siap c.shaft.. klu bro Na0ki tak mo jual camne? ada pendapat h.cam lain? aku pun pelik, apsal motor aku leh dpat top 140km/h je...
     
    moto x laju likes this.
  13. Pandir135

    Pandir135 Super Veteran

    Joined:
    Oct 23, 2009
    Messages:
    1,205
    Likes Received:
    319
    Trophy Points:
    411
    Location (city/province):
    serdang
    Country:
    Malaysia
    gini lah bro...klo pkai 65mm tu lebih membawa kemusnahan enjin ngan poket..dan skadar dpt 140km je,dn pulak nak kena tmbah dn tukar itu dn ini...bih baik tukar ke 62mm je bro..btol kta bro kid tuh...stkat main game ok lah..tapi klo stkat nak jln2 cari pasal,,,takut x tahan lama je...itu pndapat je tapi trpulang lah.....bnda klo lebih con dri pro bih baik jgn di truskan.
     
  14. Na0ki

    Na0ki Super Veteran

    Joined:
    Jul 16, 2009
    Messages:
    857
    Likes Received:
    55
    Trophy Points:
    356
    Location (city/province):
    Selangor
    Country:
    Malaysia
    sini pn naek gak namo aku.. nizam ko kta nk pkai 65mm tuk wat jln2.. bkan game.. kid da ckp dia wt 65mm pn da pkai smpai 5K.. moto kid tu ringan ko taw sbab tuk game.. ko nk pkai 65mm tp skdar sdap jln.. lg tggi bajet klo tuk sdap jalan.. contoh la.. bila ko da pkai 65mm mmg brdsup pg nyer.. tp ko kna igt moto ko pn kena berat gak sbab ko guna tuk daily use.. klo rgn silap ari trlajak laju ko bila brek pn moto jlan jer terseret.. nk kena ada bajet ag.. aku pn bole jew nk sarong 65mm nih tp byk bnda kna wat.. ibarat moto stnded baru nk modi..

    p/s modi da 5K + maintence + safety moto + klo moto wat hall.. huhu.. bleh beli moto ag tuh.. tp bro nizam klo da minat tuh teruskn je la.. cuma ongkos tu kasi prepare jer.. huhu..
     
  15. Na0ki

    Na0ki Super Veteran

    Joined:
    Jul 16, 2009
    Messages:
    857
    Likes Received:
    55
    Trophy Points:
    356
    Location (city/province):
    Selangor
    Country:
    Malaysia
    cam?? adew je.. aku x pkai pn.. still happy ngan moto nrmal stended aku nie.. huhu.. mak iah ko duk melaka la plak.. jaoh tue.. aku igt org sini.. awat x cari pomen NOKIA tue.. huhu
     
  16. kid

    kid New Member

    Joined:
    Aug 23, 2009
    Messages:
    902
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    kite try dengaq dr sahbat2 len..kamen ngan man..maybe die org adew pengalaman wat daily use
     
  17. kid

    kid New Member

    Joined:
    Aug 23, 2009
    Messages:
    902
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    bkn apew takut rod putus..hari nie sorang dah rod putus sebb block nie..silap pomen pasang piston tebalik..
     
  18. GhosT.Lordz

    GhosT.Lordz Super Veteran

    Joined:
    Apr 18, 2010
    Messages:
    2,185
    Likes Received:
    25
    Trophy Points:
    373
    Location (city/province):
    Putrajaya , Malaysia
    Country:
    Malaysia
    perghhhsadis tu..sampai putus...risiko memang tinggi...
     
  19. nizam88

    nizam88 Super Veteran

    Joined:
    Apr 4, 2010
    Messages:
    353
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    343
    Location (city/province):
    Malacca, Malaysia
    erm... klu korang dah ckap camtu... sarung la balik blok lain.. membazir rm 400 pasang blok 65mm... haih... sedeh...sedeh...
     
  20. Na0ki

    Na0ki Super Veteran

    Joined:
    Jul 16, 2009
    Messages:
    857
    Likes Received:
    55
    Trophy Points:
    356
    Location (city/province):
    Selangor
    Country:
    Malaysia
    uitt.. ko beli blok tuh 4 rat kew?
     
  21. GhosT.Lordz

    GhosT.Lordz Super Veteran

    Joined:
    Apr 18, 2010
    Messages:
    2,185
    Likes Received:
    25
    Trophy Points:
    373
    Location (city/province):
    Putrajaya , Malaysia
    Country:
    Malaysia
    mesti beli dalam rm200 lebih...upah pasng..coolant ..dan macam2 brg ditambah2 jadi rm400..kan??
     

Share This Page